Μηλόπιτα με κανέλα

Τα μήλα προσφέρουν ένα ιδανικό συμπλήρωμα βιταμινών σε συνδυασμό με άφθονες φυτικές ίνες, που, όπως δείχνουν οι περισσότερες μελέτες, συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας μας.

 

Υλικά για τη ζύμη
• 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ. μαργαρίνη light
• 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι

 

Υλικά για τη γέμιση 
• 450 γρ. (225 γρ. + 225γρ.) μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
• 2 κουταλιές νερό
• ½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
• ξυλαράκια κανέλας
• 1 κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο

4 μερίδες / 200 θερμίδες

 

 

Εκτέλεση


-Ζυμώνετε το αλεύρι με τη μαργαρίνη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά κατά μέρος και, κατόπιν, την απλώνετε σε μια φόρμα για τάρτα των 4 μερίδων.
-Κόβετε 225 γρ. μήλο σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και κανέλα και σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν πολτός.
-Απλώνετε τον πολτό πάνω στη ζύμη και κόβετε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες, με τις οποίες καλύπτετε τον πολτό.
-Ψήνετε στους 170ο C, για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και, αφού αραιώσετε τη μαρμελάδα με λίγο νερό, γλασάρετε το γλυκό. Πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλας και γαρνίρετε με τα ξυλαράκια κανέλας.