Ρυζόγαλο με σοκολάτα και σταφίδες

Το ρύζι είναι από τις αμυλούχες τροφές που βοηθούν να μειώσουμε τις πιθανότητες διαταραχών στο έντερο, αλλά επίσης βοηθά και στη σταθεροποίηση των τιμών του ζαχάρου στο αίμα. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β1 και επειδή δεν περιέχει γλουτένη, είναι απίθανο να προκαλέσει τροφικές αλλεργίες.

 

 

Υλικά

  • 40γρ. Ρύζι γλασέ
  • 3 κουταλιές της σούπας ασπαρτάμη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 580 γρ. Γάλα 1,5% λιπαρά
  • 30 γρ. Κορν-φλάουερ
  • 50 γρ.σταφίδες

 

Βράζουμε το ρύζι με 300 γρ. νερό σε σιγανή φωτιά. Όταν το ρύζι μαλακώσει, το σουρώνουμε. Σε περίπτωση που δεν έχει βράσει καλά, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, το βρασμένο ρύζι, την ασπαρτάμη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κορν-φλάουερ που προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα «δέσει», το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε τέσσερα ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με τις σταφίδες.

 

4 μερίδες, έκαστη: 150 θερμίδες.