Σαλάτα μπρόκολο, πορτοκάλι, γκρέιπ φρουτ

Τα εσπεριδοειδή με τις άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν είναι ο κύριος σύμμαχος του οργανισμού απέναντι στις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, που -όπως απέδειξαν μελέτες- προκαλούν από απλή γήρανση των ιστών μέχρι κάποιες μορφές καρκίνου.

 

 

4 μερίδες / 100 θερμίδες έκαστη

 

  • 300γρ. βρασμένο μπρόκολο
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπ φρουτ
  • ξύσμα από τα φλούδια των πορτοκαλιών και του γκρέιπ φρουτ
  • 8 ντοματάκια cherry
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • αλατοπίπερο

 

Βράζετε το μπρόκολο και το αλατοπιπερώνετε.

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και το γκρέιπ φρουτ από τη σάρκα και κρατάτε λίγο ξύσμα από τα φλούδια τους.

Ανακατεύετε το μπρόκολο, τα φρούτα, τις ντομάτες με το λάδι και το ξύδι και σερβίρετε.