Τούρτα γιαουρτιού με ακτινίδια και σοκολάτα

Τα ακτινίδια διαθέτουν άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες. Στη συνταγή αυτή συνδυάζονται με το γιαούρτι, που αποτελεί πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Ένα διαιτητικό και συγχρόνως υγιεινό γλυκό.

 

Υλικά   

 

  • 400 γρ. γιαούρτι (2% λιπαρά)
  • 120 γρ. Κορνφλέικς
  • 60 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 φύλλο ζελατίνη (10 γρ.)
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 3 μεγάλα ώριμα ακτινίδια

 

Για 6 άτομα/220 θερμίδες

 

 

Εκτέλεση

 

-Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με τα κορνφλέικς.

-Τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ένα στεφάνι τούρτας με διάμετρο 15 εκατοστά. Αδειάζετε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.

-Ανακατεύετε καλά σ’ ένα μπολ το μέλι με το γιαούρτι, την κανέλα και το φύλλο ζελατίνης -το οποίο προηγουμένως έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε ζεστό νερό- και τ’ αδειάζετε πάνω από το μείγμα της σοκολάτας και των κορνφλέικς.

-Το αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες, αφαιρείτε τη φόρμα και γαρνίρετε με τα ακτινίδια.