Ζελέ με τσάι

 

Το τσάι περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, με τη μορφή βιοφλαβονοειδών, που έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικές στην καταπολέμηση των νεοπλασιών την οποία προκαλούν οι νιτροζαμίνες και άλλες ουσίες που περιέχονται σαν συντηρητικό κυρίως σε καπνιστά τρόφιμα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς και ότι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος κατά του ιού της γρίπης.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 20’.

 

Υλικά

  • 500 γρ. Νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας τσάι με γεύση λεμονιού
  • 80 γρ. Ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

 

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Βράζουμε το νερό (τα 500 γρ.) μαζί με το τσάι και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πριν πήξει το ζελέ ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού. Σερβίρουμε σε τέσσερα μπολ ή ποτήρια και το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

4 μερίδες, έκαστη: 100 θερμίδες.