Blog

We love to write about our experience and our story.

Χοιρινό με πορτοκάλι και αναποφλοίωτο ρύζι

Τα πορτοκάλια είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και φυτικών ινών και ταυτόχρονα βοηθούν στην πέψη και την απορρόφηση των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών. Το αναποφλοίωτο ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.     Υλικά • 350 γρ. Χοιρινό φιλέτο ή ψαρονέφρι • 15 γρ. Αλεύρι για όλες τις...

Περισσότερα

Σαλάτα με βρασμένα φασολάκια, πατάτες και πέστο

Μια πολύ καλή πηγή αμύλου και σύνθετων υδατανθράκων, που συνδυάζονται εξαιρετικά με την έντονη γεύση του βασιλικού στο πέστο.   Υλικά 200 γρ. φασολάκια πράσινα, καθαρισμένα 2 κουταλιές ελαιόλαδο ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες 2 κουταλιές σάλτσα πέστο...

Περισσότερα

Μηλόπιτα με κανέλα

Τα μήλα προσφέρουν ένα ιδανικό συμπλήρωμα βιταμινών σε συνδυασμό με άφθονες φυτικές ίνες, που, όπως δείχνουν οι περισσότερες μελέτες, συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας μας.   Υλικά για τη ζύμη • 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 50 γρ. μαργαρίνη light • 1 κουταλιά καστανή...

Περισσότερα

Τσιζ-κέικ με φράουλα

Οι φράουλες είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C που συναντάμε στο βασίλειο των φρούτων. Περιέχουν μέχρι και 77 mg ανά 100 γραμμάρια. Είναι, επίσης, ένα από τα καλύτερα φυσικά διουρητικά, πράγμα που τις κάνει ιδιαίτερα κατάλληλες για δίαιτα ή για όσους ακολουθούν...

Περισσότερα

Ρυζόγαλο με σοκολάτα και σταφίδες

Το ρύζι είναι από τις αμυλούχες τροφές που βοηθούν να μειώσουμε τις πιθανότητες διαταραχών στο έντερο, αλλά επίσης βοηθά και στη σταθεροποίηση των τιμών του ζαχάρου στο αίμα. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β1 και επειδή δεν περιέχει γλουτένη, είναι απίθανο να προκαλέσει τροφικές...

Περισσότερα

Ζελέ με τσάι

  Το τσάι περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, με τη μορφή βιοφλαβονοειδών, που έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικές στην καταπολέμηση των νεοπλασιών την οποία προκαλούν οι νιτροζαμίνες και άλλες ουσίες που περιέχονται σαν συντηρητικό κυρίως σε καπνιστά τρόφιμα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών...

Περισσότερα

Τραχανόσουπα από το Xαμέζι

Το Xαμέζι είναι ένα χωριό της ανατολικής Κρήτης όπου, όπως και στο υπόλοιπο νησί, ο τραχανάς αποτελεί το βασικό συστατικό της παραδοσιακής κουζίνας. Είναι μια πολύ θρεπτική τροφή που συνδυάζει τα πολύτιμα συστατικά του αναποφλοίωτου σταριού  με το φρέσκο γάλα και τις σημαντικές βιταμίνες...

Περισσότερα

Πάπια με Καρότα και Μουσταρδόμελο

Το στήθος της πάπιας, όταν αφαιρεθεί η πέτσα, έχει εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες, πολύ κοντά με τις θερμίδες των υπόλοιπων πουλερικών που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας, γεγονός που επιτρέπει την παρουσία του σε οποιαδήποτε δίαιτα.   4 μερ., 265 θερμ. εκάστη     Υλικά 400...

Περισσότερα

Αγκινάρες αλά Πολίτα

  Ένας πολύ υγιεινός συνδυασμός από υδατάνθρακες, όπως το άμυλο από τις πατάτες, με βιταμίνες και φυτικές ίνες από αγκινάρες, που βοηθάει πολύ την πέψη και την καλή λειτουργία του στομάχου. Υπάρχουν άλλωστε συνταγές με αγκινάρες από την αρχαία Ελλάδα, όπου τις χρησιμοποιούσαν ως...

Περισσότερα