Χοιρινό με λαχανικά και μέλι

Το μέλι προσφέρει αρκετά απλά ζάχαρα για την καλή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, κάνοντας το συνδυασμό στη συνταγή αυτή ιδιαίτερα θρεπτικό και με λίγες θερμίδες.

 

 

Υλικά


• 4 άπαχες χοιρινές μπριζόλες (180 γρ. περίπου η καθεμία)
• 1 κουταλιά μουστάρδα
• 1 κουταλιά μέλι
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 100 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
• 100 γρ. καρότα, βρασμένα
• λίγο αλατοπίπερο

4 μερίδες/250 θερμίδες

 

 

 

Εκτέλεση

-Ψήνετε τις μπριζόλες στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν
-Σ’ ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα καρότα, τα φασολάκια, το μέλι και τη μουστάρδα. Τα αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά περίπου.
-Προσθέτετε το κρέας και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά περίπου.
-Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές. Συνοδεύετε με πατάτα φούρνου.