Χοιρινό με πορτοκάλι και αναποφλοίωτο ρύζι

Τα πορτοκάλια είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και φυτικών ινών και ταυτόχρονα βοηθούν στην πέψη και την απορρόφηση των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών. Το αναποφλοίωτο ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

 

 

Υλικά
• 350 γρ. Χοιρινό φιλέτο ή ψαρονέφρι
• 15 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 400 γρ. Αναποφλοίωτο ρύζι, βρασμένο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
• Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• Ξύσμα λεμονιού
• 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
• λίγο αλατοπίπερο
• λίγο δενδρολίβανο

 

4 μερίδες/320 θερμίδες

 

Εκτέλεση

-Κόβετε το χοιρινό σε κομμάτια και το αλευρώνετε. Αλατοπιπερώνετε.
-Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρέας για 8 λεπτά, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.
-Αφαιρείτε το χοιρινό από το τηγάνι και ρίχνετε το ξύσμα, το χυμό, τις φέτες του πορτοκαλιού και το ξύσμα από το λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση και να δέσει.
-Περιχύνετε το χοιρινό με τη σάλτσα και σερβίρετε με το αναποφλοίωτο ρύζι. Γαρνίρετε με λίγο δενδρολίβανο.