Σούπα με ψάρι και λαχανικά

Η σούπα αυτή έχει εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες, αλλά είναι ιδιαίτερα θρεπτική σε πρωτεΐνες χάρη στο ψάρι που περιέχει.

 

Υλικά

 

  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 100 γρ. αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
  • 400 γρ. σφυρίδα φιλέτο ή άλλο ψάρι της αρεσκείας σας, κατάλληλο για σούπα
  • λίγο αλατοπίπερο
  • λίγο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση 

 

-Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά περίπου.

-Βάζετε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

-Προσθέτετε το ψάρι σε κομμάτια και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.

-Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.